Mopp på golv

När vi städar idag använder vi väldigt många giftiga kemikalier som varken är bra för oss eller för djur och natur. Det är fullt möjligt att ta miljövänligare beslut när man städar och ofta är det mycket enklare än man tror. Visste du att du kan städa med hjälp av ingredienserna från ditt skafferi? Oftast blir resultatet mycket bättre och du får skinande rent hemma, det är billigare och slutresultatet blir fräscht. Dessutom slipper du kånka på mängder med tunga flaskor med olika typer av rengöringsspray och medel från affären. De allra flesta har ättika i skafferiet och detta är ett bra exempel på en produkt som dödar bakterier och samtidigt tar bort dålig lukt. Du bör leta efter en 24 % ättika.

Kök med skafferi

Du kan använda dig av citron för att skapa en fräsch doft i ditt hem, bakpulver för att göra en djuprengöring av spis och ugn samt för att få bort kalk i badrummet. Ättika fungerar till att rengöra de allra flesta typer av ytor och du kan även skura golvet med detta och med en hint av citron. När du flyttar kan det vara skönt med en professionell Flyttstädning Kristianstad, då slipper du städa på egen hand och behöver inte anstränga dig alls. Samtidigt kan du vara säker på att inga giftiga kemikalier kommer att användas efter att du har läst företagets policy. Därför kan detta även vara en god gärning för miljön. Om du skulle vilja göra en djuprengöring är det som exempel ett bra alternativ att anlita en städfirma, du kommer att spara mycket tid samtidigt som det blir enklare för dig att hålla rent efteråt. Det handlar helt enkelt om att hitta en balans i hemmet och ibland kan man behöva ta hjälp för att uppnå detta. Därefter är det dags att lära sig alla husmorsknep!

De bästa husmorsknepen

Kvinna som håller i mopp

Att städa är en teknik, och mer kunskap blir det skinande rent. Även om det är lockande att köpa färdiga städprodukter är detta inte bra för ditt hem. Du kanske tror att det är svårt att skippa gifterna om man vill att det ska bli rent. Det är dock mycket lättare än du tror att skippa onödiga kemikalier och giftiga sprayer. Du kan enkelt skapa egna rengöringsmedel. Som exempel kan du genom att använda 10 droppar citron, 20 droppar tea tree oil samt några droppar lavendel i en deciliter vatten skapa ett rengöringsmedel som är perfekt för att rengöra kakel, ytor och golv. Lavendeln i mixen är endast till för att det ska dofta gott och därför kan du byta ut denna till din favoritdoft, eller helt enkelt skippa doften helt om du föredrar det. För att rengöra koppar och kastruller som är svåra eller till exempel färgade av kaffe och te ska du använda dig av kokhett vatten och bakpulver. Låt verka någon minut och därefter kan du skrubba dessa skinande rena utan några svårigheter alls. När du vill börja städa på ett mer miljövänligt sätt är det väldigt enkelt att komma igång, du har det mesta redan hemma.