Det är viktigt att vi bryr oss om vår närmiljö och ser efter hur både djur och växter mår. Forskningen behöver ofta naturintresserade personer för att få information om både fåglar, bin och olika växter. Köp en bra fågelkikare och värna din närmiljö.

Köpa fågelkikare

Det finns många fågelentusiaster i vårt avlånga land. I februari samlas många av dem vid Osets naturreservat i Örebro för årets räkning av vinterfåglar. Genom att människor går ut i skog och mark och letar efter fåglar, så får vi bättre koll på hur olika fågelarter påverkas av både miljöförstöring och klimatförändringarna. Det är också många amatörornitologer som hjälpt både falkar, örnar och ugglor. Gillar du att vara i naturen är det en skön hobby. Köp din fågelkikare hos Astro som har allt för naturintresserade och bara säljer riktiga kvalitetsmärken.

Köp kikaren som passar dig

Det är lätt att tro att det bara finns en slags fågelkikare, men du har många att välja mellan. De riktigt stora entusiasterna har flera kikare, utifrån tid på dygnet och vilket fågel som de letar efter. När du letar kikare ska du titta på numren, som till exempel 10×50. I 10×50 står 10x för att kikaren förstorar bilden tio gånger, medan 50 står för linsens diameter i millimeter. Det påverkar hur mycket ljus som kommer in i kikaren. Ett grundregel är att du dagtid kan ha en mindre kikare, medan du nattetid behöver en större kikare. Du behöver större diameter på linsen för att det ska komma in ljus nog för att du ska kunna se fågeln eller älgen. En kikare med 10x klarar du av att titta i under en längre tid, medan det kan vara problematiskt med kikare med större förstoring. Då kan du behöva köpa till ett stativ. När du köper fågelkikare kan du passa på att också hitta bra utekläder så att hela naturupplevelsen blir riktigt skön.